Az Egészséges Nemzedékért Alapítvány szakmai tevékenysége

Az Egészséges Nemzedékért Alapítvány (9025 Győr, Radnóti u.41.) 1992-ben került bejegyzésre,1999.óta közhasznú szervezet.

Az Alapítvány tevékenységének legfontosabb célja:

a káros szenvedélyek elleni küzdelem (dohányzás- alkohol és drogellenes prevenciós munka),továbbá az egészségügyi dolgozók képzése és továbbképzése, valamint szociális és karitatív rendezvények szervezése.

1.) Az Alapítvány 2010-ben országos felhívást tett közzé általános és középiskolás diákoknak alkohol- és drog- és dohányzásellenes tárgykörben rajzok,műalkotások készítésére.
Több mint 7000 alkotás került kiértékelésre,a diákokat díjaztuk és eddig több mint 50 hazai településen mutattuk be az alkotásokat és 12 európai országban is.


2.) Alapellátási Szabadegyetem keretében rendszeres képzés és továbbképzés háziorvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, szemeszterenként 5, így tanévenként 10 alkalommal. Jelenleg a XXII. évfolyamot szervezzük,sorrendben 193.szakmai tudományos szimpóziumot rangos hazai és határon túli szakemberekkel,ahol a résztvevők naprakész információt kaphatnak a legújabb diagnosztikus és terápiás eljárásoktól,a részvétel díjtalan!

.A továbbképzések 16 kreditpont értékűek: a nyári szünetet leszámítva minden hónap harmadik szombatján,Győrött a Városházán 8.30-15.30 között kerülnek megrendezésre az Az Egészséges Nemzedékért Alapítvány szervezésében és koordinálásában.

3.) Az Alapítvány évente a február 11-éhez kapcsolódó Betegek Világnapját városi sőt országos szinten is megszervezi, évente más-más győri katolikus templomban, ahol az alapítvány képviselői és számos orvos méltatja a Betegek Világnapját

4.) Az Alapítvány évente megrendezi a szeptember 17.-éhez a Rokkantak Nemzetközi Napjához kapcsolódó ”Fogyatékosok ünnepségét és Sportnapját”.A tudományos ülésekre a Megyeházán kerül sor,míg a sportversenyekre a volt GYÁÉV uszodában illetve a Mozgáskorlátozottak Lajta utcai központjában.

5.) Évente szervez az Alapítvány Alpok-Adria Nemzetközi Egészségnevelési Tudományos Napot, melyben az egészségmegőrzés, egészségnevelés témakörét tárgyalják hazai és nemzetközi szakemberek. A rendezvény 3 napos,a zárónapon 3.napon Családi Sportnap kerül megrendezésre.

Az Egészséges Nemzedékért Alapítvány számlaszáma:

10103379-11195526-00000000

Adószám:18525326-1-08

 

Prof. dr. habil.  Schmidt Péter CSc. az Alapítvány Elnöke